Friday, 2 March 2012

KEJOHANAN MERENTAS DESA SRIQ BAGI TAHUN 2012

Tarikh    : 9 Febuari 2012
Hari        : Khamis
Tempat : Sek Ren Ibn Qayyim

Tanggal 9 Febuari 2012 menjadi hari bersejarah buat semua warga SRIQ tidak kira para pelajar mahu pun para guru. Ia meninggalkan seribu satu kenangan  dalam setiap diri pelajar dan juga guru. Setelah menjalani sebanyak 2 kali latihan iaitu pada 26 Januari 2012 dan 2 Febuari 2012 akhirnya tibalah hari yang dinanti-nantikan iaitu penentuan rumah manakah yang bakal menjadi juara bagi Kejohanan Merentas Desa SRIQ bagi Tahun 2012.
Taklimat sebelum acara bermula

Sementara para pelajar mendengar taklimat yang disampaikan , para guru yang telah di tugaskan di check point masing-masing bergerak ke tapak check point.

Ragam sebelum acara bermula

Pelajar tahun 1 dan 2 memberikan sokongan moral buat abang-abang dan kakak-kakak mereka

Walaupun kepenatan namun tetap meneruskan perjuangan hingga ke garisan penamat

Biarpun kepenatan namun pantang menyerah kalah

Wajah ceria guru dibahagian pendaftaran menanti ketibaan para peserta

Acara kemuncak iaitu acara penyampaian hadiah

Acara kemuncak iaitu acara penyampaian hadiah yang dinanti-nantikan oleh semua pelajar dan tidak ketinggalan juga buat guru-guru SRIQ. Johan bagi acara kejohanan merentas desa bagi tahun 2012 dimenangi oleh rumah hijau diikuti, rumah biru, rumah kuning dan rumah merah. Adat bertanding ada menang ada kalah. Yang menang tahniah diucapkan dan yang kalah usah bersedih namun jadikan ia inspirasi unruk meraih kemenangan di masa akan datang. Jutaan terima kasih buat semua warga SRIQ yang terlibat terutamanya para guru berpenat lelah menjayakan acara ini. Biarpun kepenatan namun senyuman indah terpacar melihat majlis berjalan lancar dengan izin Allah swt.

No comments:

Post a Comment